Bel tussen 7.30 en 16.30 uur
0180 - 70 11 38
Jaco van Leeuwen webshop voor al uw hef en hijsmiddelen

Gratis bezorgen vanaf € 350,-

Jaco van Leeuwen webshop voor al uw hef en hijsmiddelen

Deskundig advies bij Jaco van Leeuwen

Jaco van Leeuwen webshop voor al uw hef en hijsmiddelen

Gratis certificaat meegeleverd

Jaco van Leeuwen webshop voor al uw hef en hijsmiddelen

Uitstekende prijs en kwaliteit verhouding

Informatie over keuren

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor het keuren van hijs- en hefmiddelen, ladders, trappen, rolsteigers, valbeveiliging en elektrische arbeidsmiddelen? Dan ben je bij Jaco van Leeuwen aan het juiste adres. Uit onze huidige klantenkring horen we vaak terug dat het zo ideaal is dat Jaco van Leeuwen een compleet pakket aan inspecties aanbiedt. En dat ook nog eens bij de klant op locatie. Een gecombineerde keuring bespaart je daarom tijd en geld.

Hoewel wet- en regelgeving (Arbowet, VCA, etc) het “tenminste eenmaal per jaar” keuren van hijs- en hefgereedschappen voorschrijft, moet dát niet alleen de drijfveer zijn. Bij 20% van de ongevallen met hijsen is dat te wijten aan onveilig materieel. Dit geldt ook voor klimmaterieel en valbeveiliging. Keuren doet er dus toe! Hoewel er geen wettelijke inspectietermijnen* voor klimmaterieel en valbeveiliging worden genoemd is het wel zo veilig deze tenminste eenmaal per jaar te laten keuren.

* PS Voor VCA gecertificeerde bedrijven is dit wel een verplichting.

Hijsmiddelen kun je in twee groepen verdelen: boven de haak en onder de haak. Bij boven de haak kun je denken aan bovenloopkranen en elektrische takels. Daarnaast wordt alles wat onder de haak is een hijswerktuig genoemd. Te denken valt aan hijsbanden en rondstroppen, hijskettingen, hefmagneten, platenklemmen en hijsevenaars of traverses. Uiteraard is dit nog veel verder uit te breiden. Hefmiddelen zijn onder andere machineheffers of hydraulische vijzels en toepassingen voor de heftruck. Alles wordt door Jaco van Leeuwen gekeurd volgens de geldende normen.

Alle keuringen worden vanuit onze mobiele werkplaats verricht. Op verzoek van de klant kunnen wij bij afgekeurde middelen eventuele kleine reparaties uitvoeren.

Bij Jaco van Leeuwen ben je aan het juiste adres voor het keuren van ladders, trappen en rolsteigers. Hoewel een gebruiker voor gebruik het materieel op gebreken dient te controleren, komen wij vaak ondeugdelijk materieel tegen. Juist daarom is die jaarlijkse inspectie zo nodig. Door de jarenlange ervaring worden keuringen op een efficiënte manier en volgens de van kracht zijnde normen uitgevoerd. Tijdens de keuring kunnen op verzoek van de klant onder andere voetdoppen van ladders en trappen direct vervangen worden.

Jaco van Leeuwen heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het keuren van elektrische arbeidsmiddelen conform de norm NEN3140. Bij iedere keuring blijkt wel weer dat een jaarlijkse inspectie nodig is. Zo worden regelmatig snoeren of kabels aangetroffen waarbij de aders zichtbaar zijn. Naast het controleren van de elektrische veiligheid wordt ook gelet op de machineveiligheid. Bij afgekeurde arbeidsmiddelen wordt met de klant overlegd of reparatie wenselijk is of dat de klant een nieuw arbeidsmiddel aanschaft.

Het jaarlijks keuren van valbeveiliging is een absolute must. Het gaat immers om je eigen veiligheid en/of die van je werknemers. Jaco van Leeuwen let bij de inspectie niet alleen op of het materieel nog in orde is, maar ook op de leeftijd van de valbeveiliging. Bij valbeveiliging kun je denken aan harnassen of ook wel valgordels genoemd, val- of vastzetlijnen en valstopblokken.